Nissan Leaf 2018

Nissan Leaf 2018 elektromos autó

Nissan Leaf már a 2. generációját adja el nagy számban, míg a legtöbb autógyár még várat magára, hogy kidobja a piacra első használható elektromos autóját. Ez köszönhető az 1. generáció sikerének, mely sok elégedett vásárlót tudhat maga után. Kis üzemeltetési költségű, egyszerű otthoni töltés, csendesség és praktikusság a fő tulajdonságai. Továbbá, megfelelő méret 5 személynek is, nagy csomagtartó, könnyű vezetés és megfizethető áron lehet hozzá jutni. De ezeken felül a Leaf-nek is volt miben fejldőnie, mivel a többi elektromos társától viszont sok mindenben lemaradt (pl: vezetést segítő szoftverek).

Az új Leaf-ben a motor megmaradt a régi, de egy új inverterrel erősebb lett, így már 150 lóerős teljesítményre képes.

Az új akkumulátor mérete megegyezik a régivel, de 40 kWh kapacitással rendelkezik. Több teszten is átesett, mely alapján átlagos vezetési stílusban 270 km megtételére képes, de elméletben akár 370 km-t is képes megtenni.

Kompatibilis kábelek listája:

Kompatibilis fali töltők listája:

Vezetés

Elődjéhez képest sokkal gyorsabb lett az új Leaf. 50 km/h-ig határozottan erősen gyorsul, de autópályán is van elég ereje.
Emelkedők esetén természetesen csökken kicsit a teljesítménye, de itt sem mondható lomhának, viszont a hatótáv nagy mértékben csökken, de lejtő esetén visszanyerhetjük az elveszített km-eket. Az új “e-Pedal” rendszer erős regeneratív fékezést tesz lehetővé, mellyel javult az új generációban a visszatöltés mértéke.

Beltér

Az alapmodell kivételével megtalálhatóak a Leaf-ben az Android Auto és Apple CarPlay alkalmazások. Továbbá, egy Bose hangrendszer a minőségi zenehallgatáshoz.

Napi használat

Napi 150-160 km vezetés esetén is megfelelő választás az új Leaf. Otthoni 6.6 kW-os 32A-s fali töltővel 8 óra alatt tölthetjük fel teljesen az autót.

A Leaf nagy előnye, hogy villámtölthető. Így nagyobb városokban elhelyezett villámtöltőkön, akár 80%-ra feltölthetjük autónkat 40-60 perc alatt.

A Leaf akkumulátora különösen megbízhatónak mondható, mivel az elmúlt években világszerte eladott 300.000 Leaf közül egyiknél sem történt meghibásodás. Illetve, a gyártó 8 év garanciát vállal az akkumulátorokra.

Hozzászólás a bejegyzéshez

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük