Olvasási idő: 6 perc

Ilyen lett a 2024-es Tesla Model 3

model 3,tesla model 3, ultra red, standard range, tesla,hátsó diffúzor, első, autó, felnik,

Az új, letisztult megjelenéssel, vonzó becsült hatótávolsággal és elérhető árcédulával a 2024-es Tesla Model 3 továbbra is meggyőző választás azok számára, akik zöld autóvásárláson gondolkodnak. Az elektromos szedán megjelenése óta új normát teremtett, mivel az elektromos járművek árait szélesebb közönség számára tette elérhetővé. Mégsem hibátlan; a Model 3 a kezdetektől fogva szenvedett a gyenge összeszerelési minőségtől, szűk kabinja van, és alapfelszereltsége olyan kívánt funkciókat nélkülöz, mint az Apple CarPlay és a SiriusXM műholdas rádió. Emellett a Model 3 szinte minden funkciójához hiányoznak a fizikai vezérlők; a kormánykeréken, a pedálokon és az ablakemelő kapcsolókon kívül alig találhatók gombok. Az olyan egyszerű funkciókhoz, mint a külső tükrök vagy a kormányoszlop beállítása, a műszerfal nagy infotainment kijelzőjével kell interakcióba lépni. A Tesla szempontjából problémát jelent, hogy egyre több versenytárs jelent meg a piacon: a BMW i4, a Hyundai Ioniq 6 és a Polestar 2 hasonló csomagokat kínálnak, kevesebb kompromisszummal.

Mi az újdonság a Tesla model 3 2024-ben?

A Model 3 2024-re frissített dizájnt kapott, beleértve egy letisztultabb első részt, csendesebb kabint és frissített alapfelszereltséget. Bár a külső változások aprók, jelentős hatással vannak, és az autó modernebb, elegánsabb megjelenést nyert. A belső tér új, jobb minőségű anyagokkal gazdagodott; a Tesla szerint több hangszigetelő anyagot használtak, és akusztikus üvegeket telepítettek a közúti zajok csökkentésére. Az új kormánykerék és a kormányoszlop is új kialakítást kapott, eltávolították a sebességváltó- és indexkarokat, míg az ülések új, perforált kárpitozással rendelkeznek, amelyek az első ülések hűtését is támogatják. A hátsó utasok most egy 8,0 hüvelykes kijelzővel állíthatják a klímát, vagy akár Netflixet is nézhetnek. A Model 3 Performance is hasonló frissítéseket kapott, most már 510 lóerővel (az előző 455 lóerőhöz képest), 296 mérföldes becsült hatótávval, adaptív felfüggesztéssel, különleges Track vezetési móddal, továbbfejlesztett fékekkel, sportülésekkel és különböző méretű kerekekkel.

Árak és ajánlott választás

A 2024-es Tesla Model 3 ára 40 630 eurótól indul, és 54 630 euróig terjed, a választott felszereltségtől és opcióktól függően. A hátsókerék-meghajtás és az egy elektromos motor alapfelszereltség, de elérhető a duplamotoros összkerékhajtás is. Az alap hátsókerék-meghajtású modell jó ár-érték arányú, de 272 mérföldes becsült hatótávja nem biztos, hogy minden vezető számára megszünteti a hatótáv-parát. Ajánlott a hosszú hatótávú hátsó- vagy összkerékhajtású modellek, amelyek becsült hatótávja 363, illetve 341 mérföld egyetlen töltéssel. Minden Model 3 alapfelszereltsége a fűthető és hűthető első ülések, navigáció és a Tesla Autopilot félautonóm vezetési rendszere.

model 3,tesla model 3, standard range,tesla ,hátsó diffúzor, első, felnik, két, prémium, fekete,

Elektromotor, teljesítmény

Mint a legtöbb elektromos jármű esetében, a Model 3 gyorsulása sima és szinte hangtalan, az elektromos motor erőteljes lökést ad már az induláskor. Néhány változatban rendkívül gyors is. Ahogy az összes Teslánál, a Model 3 akkumulátora az autó alján helyezkedik el, ami alacsony súlypontot eredményez. Ez segít abban, hogy gyorsan reagáljon a kormányzásra és stabil maradjon a kanyarokban. A kormányzás pontos és jól beállított, három különböző beállítás áll rendelkezésre, amelyek szabályozzák a kormányzási erősséget.

A futómű feszes, de nem kényelmetlen; a benzinmotor zajának hiánya miatt azonban sok úthibát és zajt hallani az utastérben. Az új 2024-es Model 3 Performance változat sportosabb felfüggesztéssel és adaptív lengéscsillapítókkal van felszerelve. A Performance modell összkerékhajtású hajtáslánca 510 lóerőt nyújt, a Tesla pedig javított fékeket és különböző méretű kerekeket szerelt be.

0–60 mph gyorsulás

Az összkerékhajtású Long Range Model 3 0–60 mph gyorsulási ideje a tesztünkben 4,1 másodperc volt. Az alap hátsókerék-meghajtású Model 3-at még nem teszteltük, de várhatóan valamivel lassabb lesz, mint az összkerékhajtású Long Range változat. A 2024-es Performance verzió nagyobb teljesítményt nyújt, mint az előző változat, és a Tesla szerint 2,9 másodperc alatt éri el a 60 mph sebességet. Amint lehetőségünk lesz ezt tesztelni, frissítjük a történetet.

Hatótáv, töltés és akkumulátor-élettartam

Három különböző Model 3 változat létezik, mindegyik eltérő becsült hatótávolsággal. Az alap hátsókerék-meghajtású modell a legkedvezőbb árú, 272 mérföldes hatótávval. A hosszú hatótávú hátsókerék-meghajtású modell 363 mérföldet, míg az összkerékhajtású változat 341 mérföldet tud egy töltéssel. (Ha az extra költségű 19 hüvelykes kerekeket választja, a becsült hatótáv csökken.) A Model 3 Performance nagyobb teljesítményért cserébe feláldozza a hatótáv egy részét, de még így is figyelemre méltó, 296 mérföldes hatótávot kínál egy töltéssel. A Model 3 különböző töltési lehetőségeket kínál: Tesla gyors töltőhálózatát, az úgynevezett Supercharger állomásokat, adaptereket a nyilvános DC töltőállomásokhoz, 240 és 120 voltos csatlakozókat, valamint otthoni töltőállomást.

Fogyasztás és valós hatékonyság

A Model 3 különböző változatai 113 MPGe és 138 MPGe közötti értékelést kaptak az EPA szerint. Tesztjárművünk azonban csak 84 MPGe-t produkált, amikor a 75 mérföld/órás autópálya-tesztünket végeztük. A Model 3 alapfelszereltségként alumínium kerekeket kap, amelyeket műanyag aerodinamikai dísztárcsák fednek. Kíváncsiak voltunk, hogy ezek a dísztárcsák mennyiben befolyásolják az autó hatótávját, ezért teszteltük, és meglepő eredményeket kaptunk: több segítséget nyújtottak, mint vártuk. További információkért látogasson el az EPA weboldalára.

Infotainment és csatlakoztathatóság

model 3,tesla model 3, long range, hátsókerék hajtás,tesla ,első, autó, hatótávolság, felnik, tesla, autopilot, két,

A navigáció, Bluetooth és USB kapcsolat alapfelszereltség, azonban a Model 3 nem rendelkezik AM rádióval vagy SiriusXM műholdas rádióval. Számos internetes rádióállomás érhető el alapból. Nem támogatja az Android Auto-t vagy az Apple CarPlay-t sem. Annak érdekében, hogy a töltőállomásokon töltött idő élvezetesebb legyen, a Model 3 rengeteg szórakozási lehetőséget kínál a központi kijelzőn, beleértve a Netflixet, YouTube-ot és egy sor arcade játékot. A középkonzol hátulján található egy 8,0 hüvelykes érintőképernyő, amely a hátsó utasok számára hozzáférést biztosít a klímavezérléshez és szórakozási funkciókhoz.

Belső tér, kényelem és csomagtér

Nem túlzás azt állítani, hogy a Tesla Model 3 beltere egészen egyedülálló a piacon. Megdöbbentően egyszerű belső térrel rendelkezik, szinte minden funkciót a középkonzol központi érintőképernyője vezérel. A kormánykeréken található gombokkal vezérelhető a külső tükrök, a kormányoszlop pozíciója, sőt, még az irányjelzők is – ezeknél a funkcióknál viszont a hagyományos megoldásokat jobban értékelnénk. A Tesla alacsony, sík padlója tágas és szellős érzetet kelt az utastérben. Az első ülések kényelmesek és jól támasztanak, de a hátsó ülések alacsonyan helyezkednek el, és kényelmetlenek; felnőttek számára hosszabb utazásokra nem alkalmasak. A 60/40 arányban dönthető hátsó ülések egyszerűen lehajthatók, jelentősen megnövelve a csomagtér kapacitását. A Model 3 hátsó üléseinek döntésekor lapos padló keletkezik, ami megkönnyíti a nagyobb tárgyak szállítását. A hátsó ülések lehajtásával a Model 3 akár 15 kézipoggyászt is képes befogadni. Az utastérben számos nagyméretű tárolórekesz és tárolóhely is található.

Összegzés:

A 2024-es Tesla Model 3 letisztultabb dizájnt, csendesebb belsőt és frissített funkciókat kínál. Három változata eltérő hatótávolsággal érhető el, 272 és 363 mérföld között, az alapmodellek hátsókerék-meghajtásúak, de elérhető összkerékhajtás is. Az új Performance változat erősebb, 510 lóerős motorral rendelkezik. A belső tér egyszerű, szinte minden funkció a központi kijelzőn keresztül vezérelhető, de a hátsó ülések kényelme korlátozott. A Model 3 nem támogatja az Apple CarPlay-t vagy az Android Auto-t, de bőséges szórakozási lehetőségeket kínál a központi kijelzőn.

⚡️1. Milyen változások történtek a 2024-es Tesla Model 3-ban a korábbi modellekhez képest?⚡️

A 2024-es Tesla Model 3 frissített dizájnt kapott, beleértve a letisztultabb első részt és a csendesebb kabint. A belső tér jobb minőségű anyagokkal gazdagodott, több hangszigetelés, akusztikus üvegek és új kialakítású ülések kerültek az autóba, az első ülések hűthetők is. Emellett a hátsó utasok egy 8 hüvelykes kijelzőn keresztül vezérelhetik a klímát és nézhetnek streaming tartalmakat.

⚡️2. Mekkora a 2024-es Tesla Model 3 hatótávolsága?⚡️

Három különböző változat érhető el: az alap hátsókerék-meghajtású modell 272 mérföldes, a hosszú hatótávú hátsókerék-meghajtású változat 363 mérföldes, míg az összkerékhajtású modell 341 mérföldes hatótávval rendelkezik egyetlen töltéssel.

⚡️3. Milyen teljesítményt nyújt a 2024-es Tesla Model 3?⚡️

Az összkerékhajtású Long Range modell 0–60 mph-ra 4,1 másodperc alatt gyorsul. A 2024-es Performance verzió továbbfejlesztett 510 lóerős motorral rendelkezik, és 2,9 másodperc alatt éri el a 60 mph-t.

⚡️4. Milyen felszereltséggel rendelkezik az alapmodell?⚡️

Az alapmodell hátsókerék-meghajtással és egy elektromotorral érkezik. Felszereltségében fűthető és hűthető első ülések, navigáció, valamint a Tesla Autopilot félautonóm vezetési rendszer szerepel. Az infotainment rendszer Bluetooth-t és USB kapcsolatot kínál, de nem támogatja az Android Auto-t vagy az Apple CarPlay-t.

⚡️5. Milyen kényelmi funkciók érhetők el a hátsó üléseknél?⚡️

A hátsó utasok most egy 8 hüvelykes kijelzőn keresztül vezérelhetik a klímát, és hozzáférhetnek szórakozási lehetőségekhez, például a Netflixhez.

⚡️6. Milyen áron kapható a 2024-es Tesla Model 3?⚡️

A Model 3 alapmodellje 40 630 eurótól indul, a felszereltségtől és az opcióktól függően az ár akár 54 630 euróig is emelkedhet.

⚡️7. Milyen a belső tér kialakítása és kényelme?⚡️

A belső tér minimalista, szinte minden funkció a központi érintőképernyőn keresztül vezérelhető. Az első ülések kényelmesek, jól támasztanak, de a hátsó ülések alacsonyan helyezkednek el, ami hosszabb utazások során kevésbé kényelmes a felnőttek számára.

⚡️8. Milyen a Model 3 töltési lehetőségei és akkumulátor-élettartama?⚡️

A Tesla Supercharger hálózatát használhatja a gyors töltéshez, emellett adapterek állnak rendelkezésre a nyilvános DC töltőállomásokhoz, valamint otthoni töltési lehetőségek is elérhetők (240V és 120V csatlakozók).

⚡️9. Hogyan teljesít a Tesla Model 3 az úton?⚡️

A Model 3 gyorsulása sima és hangtalan, a vezetési élmény precíz, a kormányzás jól beállított. A Performance változat sportosabb felfüggesztéssel és adaptív lengéscsillapítókkal rendelkezik, ami még élvezetesebb vezetési élményt nyújt.

⚡️10. Mik a Model 3 legnagyobb versenytársai?⚡️

A 2024-es Tesla Model 3 versenytársai között megtalálható a BMW i4, a Hyundai Ioniq 6 és a Polestar 2, amelyek hasonló csomagokat kínálnak, de kevesebb kompromisszummal.

Mi a véleményed?
Loading spinner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük